söndag 31 oktober 2010

HAPPY HALLOWEEN!

Hej hej!

Det är söndag den 31 oktober och vi har varit i kyrkan som vanligt. Det börjar klockan elva och det tar ungefär tre timmar om man räknar med gudstjänsten, söndagsskolan och young women. Efter gudstjänsten delar man upp sig och jag går först till söndagsskolan som är för ungdomar (både tjejer och killar) och sen Young women (som bara är för tjejer). Man diskuterar olika ämnen varje gång och det kan både vara religiöst och andra livsfrågor.

Det är halloween idag men många ”firade” det igår istället, eftersom det är kyrkdag idag. På dagen gjorde vi i ordning pumporna som vi ställde ut på trappan. Jag sorterade ut alla kärnor och försökte mig på att rosta dom i ugnen och det gick alldeles prima! Jag strödde på vitlökssalt och olivolja och dom blev hur goda som helst! På kvällen gick jag ”trick-or-treating” med barnen! Jag klädde ut mig till en flapper-girl (från 1920-talet), Eli var en nörd, Izaak var en hemlös, Keen var en ninja och Kaze var ett skelett. Här kan man gå trick-or-treating även om man är 17 och man kan klä ut sig till vad man vill! Jag tog dock inte med mig någon påse för godis, men jag gick med dom och tog kort! Efter att ha gått varvet runt kvarteret gick vi hem igen med allt godis (!) och tog bilen till kyrkans parkering där dom hade trunk-or-treat. Man parkerar bilen där och öppnar kofferten och dekorerar den och (föräldrarna) sitter där och delar ut godis medan barnen går från trunk till trunk! Även Kory och Chris var utklädda! Kory var Cleopathra och Chris var en hill-billy :) hahah! Sen tog vi bilen till Chris föräldrar och sen hans mormor/farmor (?) och visade upp oss. Barnen var helt saliga när som fick allt sitt godis och de ville ge mig allt möjligt  De vet att mitt favorit godis här är Reese’s så dom sa till alla släktingar att ge mig det. Haha! Jättegulligt av dom! Världens goaste barn!
Det har redan gått en hel månad sen homecoming, tiden går så himla fort! Francie (min kontaktperson) kom hem till oss i veckan och hade ett två timmar långt möte! Hon sade att jag har passerat de jobbigaste faserna med anpassning och hemlängtan coh att från och med nu går allt hiskeligt fort! Jag tycker inte det känns som att det kan gå fortare? Det har gått över en fjärdedel! Om en månad är det thanksgiving (jag längtar!) och efter det är det inte långt kvar till jul!

I fredags hade vi vårt sista crosscountry-meet i Flagstaff. Det var State sectionals och ett kval till State. Det var roligt och jag kände att jag gjorde bra ifrån mig, jag slog min bästa tid och alla i laget sprang bra egentligen utom Maria, hon hade en dålig dag, vilket gjorde att vi blev det 9:onde laget och 8 fick åka till Phoenix och delta i State! Lite sorgligt, det hade varit kul eftersom vi hade övernattat på hotell och grejer! Men men! Crosscountry säsongen är över och jag är väldigt glad att jag gjorde det! Jag har aldrig tränat så mycket förut och det var hur roligt som helst! Sen jag kom hit har jag sprungit ungefär 140 miles, vilket är 8.8 mil. Och utöver det har vi simmat i badhuset och tränat i gymmet som omväxling.

Inte särskilt lång vila inte, imorgon börjar try-outs för basket! Jag ska gå dit men jag vet inte hur det kommer bli. Alla utbytesstudenter får förtur i laget, oavsett hur bra (i mitt fall dåliga) vi är. Någon sa att jag kunde vara manager/substitute om jag ville och träna med laget och åka med på alla matcher och turneringar och spela om det behövs folk eller annars bara vara manager (vad nu det kan vara?). Jag har haft ont i hälen/vristen i ett par dagar nu men jag hoppas det går över i veckan. Alltid är det något som krånglar! Det är tur att Chris är kiropraktor så jag får hjälp direkt 

Allt rullar på i skolan, det är bara matten som jag får slita med! Inte direkt slita, men jobba med en del! Vi har läxor hela tiden och det tar så mycket tid! Jag har ett matteprov imorgon förresten..

På onsdag ska vi åka med Show Biz till Phoenix för State fare! Vi ska uppträda med två låtar tror jag och sen resten av dagen ska vi spendera i en nöjespark så det blir roligt! Vi ska sjunga Africa (med dans!) och Somebody to love (med dans!), jag är jättenervös för dansen för jag känner inte att jag kan allt tillräckligt bra än!
Nu borde nog vintern komma snart här! Dock hade vi en jättefin dag idag och jag hade t-shirt och kjol på mig till kyrkan utan att frysa ihjäl men vissa dager är väldigt kyliga och på morgnarna får man skrapa rutorna!

Jag har inte drabbats av särskilt mycket hemlängtan egentligen men jag saknar er väldigt mycket när jag tänker på det! Sålänge jag har saker att göra och inte tänker på er (förlåt) så går det bra men oj vad kramar ni ska få!

PUSS OCH KRAM

1 kommentar:

  1. Saknar dig min älskade kusse! Hör av dig när du är redo för att snacka på skype! PUSS<3

    SvaraRadera